Campmallorca drar till Gran Canaria

31 dec-9 januari från Stockholm, Göteborg, & Köpenhamn

Reseinformation:

Det här är resan för dig som gillar att cykla uppför och nerför. Vi lovar att ta dig till de bästa stigningarna och de härligaste utförsbackarna.
Vi kör de finaste rundorna och äter det bästa som Gran Canaria har att erbjuda.


Vi flyger med Norwegian och SAS
Längre söderut i Europa än Gran Carania går det inte att komma. Afrika med Marocko och Västsahara ligger endast 20 mil bort och till ekvatorn är det bara 48 mil. 
45 km rakt över befolkning 815.000, varav 380.000 i huvudstaden Las Palmas och 50.000 turistmetropolen Maspalomas/Playa del Inglés. 

Mer än 2 miljoner turister besöker Gran Canaria varje år. Ön satsar på andra turister än klassisk charter och erbjuder ett stort utbud av upplevelser och aktiviteter och inte minst för cyklister, både mtb och racer. 
 
I södra delen av ön har Maspalomas-Playa del Inglés-San Augustin finns det torraste och varmaste klimatet på ön, varför de flesta hotell ligger där. Norra delen av ön är betydligt blötare och med mer grönska än den södra varför vi håller till där när det regnar på norra.
 

Guider:

Rickard Schuber
Rickard Schuber
Susan Mac Lean
Susan Mac Lean

Bra att veta:

Egen cykel
Tänk på att Gran Canaria är mycket bergigare än t ex Mallorca och därför behövs några lättare växlar att ta till när det blir brant en längre sträcka. Det som duger gott hemma, och på Mallorca, är för tung på Gran Canaria, tro mig! Öns hyrcyklar har OFTAST ”COMPACT” eller tredelat.
 
Kläder
Med stora höjdskillnader kommer också temperaturskillnader mellan toppen och havet så det kan vara bra att inte bara kortärmat och kortbyxor utan även vind(fika)jacka, lösa ärmar och lösa ben. Väst, handskar, hatt, glasögon och buff ska såklart med.
 
Buss + Cykel = SANT
Regionalbussarna på ön körs av bolaget Global som trafikerar i princip alla byar på Gran Canaria. Bussarna kör oftast mycket säkert och respekterar cyklister.
Cyklist kostar vanlig biljett. Cykel kostar gratis. 
 
Vägar och trafik
Trafiken i bergen är oftast gles och lugn förutom en och annan konvoj av jeepar som kommer dundrande med glada turister. Kustvägen till Puerto Mogan är jättefin efter att de nya motorväg byggdes ut dit blev klar får vi cyklister nästan bara bussar att stångas med längs den underbara kustvägen som cyklas nästan varje dag.
 
Cyklingen
Det bjuds en längre och en kortare tur dagligen. Den längre kan vara kortare än den kortare men med brantare och/eller längre stigning än den längre. Rutternas längd varierar mellan 80 och 150km och har stigning på mellan 1200-4000m. Jämför med Stora bergsturen på Mallorca som är ca 130 km och ca 2500m höjdmeter. Vi försöker ordna så att alla grupper fikar tillsammans då det.